Radnici Fijata na korak do finalnog dogovora?

Radnici Fijata u Kragujevcu završili su sastanak u Predsedništvu Srbije gde su danas razgovarali o uslovima socijalnog programa, ali i o radu u drugim fabrikama, objavio je N1.
Saša Đorđevic iz sindikata radnika Fijata rekao je posle sastanka da su na korak do finalnog dogovora.
Đorđević je dodao da su predali kompletan spisak kategorija zaštićenih radnika i nadaju se da će svi zadržati posao.
Za one koji su doblli otpremnine tražili su da se ubrza proces zapošljavanja u dve fabrike namenske industrije u Zastava tervo u Kragujevcu i Borbeni složeni sistemi u Velikoj Plani. Prema njegovim rečima, do petka traje izjašnjavanje radnika o dve opcije za rad u inostranstvu u Slovačkoj, a ko se ne izjasni - dobiće otkaz.
 
"Izjašnjavanje za Slovačku može da se produži za dan-dva", dodao je on.
 
Kazao je i da se ništa nije rešilo za one radnike što su se prijavili za Slovačku, a dobili su otpremninu.

Teme

fijat
  • Dejan

    05.07.2022 20:37
    Cccc
    Pogresno,nisu oni radnici FijJata,oni su budzetski radnici koji su bili rentirani da rade za te neke italijane koji su bili pod izvodjaci FiJata. Ovo vam je klasican primer udbaskog sindikalnog huskanja naivnih radnika koji nazalost nemaju kud pa im je ovo jedini izlaz iz ludnice... U NS u rafineriji je radilo 1300 radnika, kad su svi dobili otkaze,ni slovo nije pisano o tome !!!
  • Medrano

    05.07.2022 19:16
    Pecanje
    na klena,pa ako se som upeca

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.