Tviter će tužiti Ilona Maska

Kompanija Tviter angažovala je američku advokatsku firmu "Wachtell, Lipton, Rosen & Katz", pripremajući tužbu protiv Ilona Maska u nameri da ga primora da završi ranije najavljenu akviziciju.
Vrednost kupovine procenjena je na 44 milijarde dolara.
Mask je u petak raskinuo načelni ugovor o preuzimanju, rekavši da Tviter nije pružio informacije o lažnim nalozima na platformi, nakon čega je predsednik Tvitera Bret Tejlor obećao pravnu borbu, piše Rojters.
Prema najnovijim informacijama, Tviter planira da podnese tužbu početkom ove nedelje u Delaveru, rekli su neimenovani izvori. Iz kompanije su odbili zvanično da komentarišu, dok advokatska kancelarija nije odmah odgovorila na Rojtersov zahtev za komentarom van radnog vremena.
 
"Wachtell, Lipton, Rosen & Katz" bili su među pravnim savetnicima za Maskov plan da Teslu prebaci u privatno vlasništvo 2018. godine. Mask je tvitovao da su "obezbeđena finansijska sredstva" za ugovor vredan 72 milijarde dolara o preuzimanju Tesle u privatno vlasništvo, odnosno delistiranje sa berze, ali nije realizovao pomenutu ponudu.
 
Mask i kompanija Tesla su tada morali da plate po 20 miliona dolara oštećenima, a Mask je podneo ostavku na mesto Teslinog predsednika kako bi razrešio optužbu američke Komisije za hartije od vrednosti (SEC) da je prevario investitore.
 
Postojeći pravni tim Tvitera uključuje još i firme Simpson Thacher & Bartlett i Wilson Sonsini Goodrich & Rosati.
  • Rotkvarija

    12.07.2022 14:23
    A NASA
    Nije državna? To mu baš i ne vredi, ali on para nema, zavisi od države i privatnih investitora. On nema ni kinte.
  • Dimce

    11.07.2022 11:25
    @Rotkvarija
    Nije tacno! Vezao je NASU za sve buduce letove (ukljucujuci program Artemis) i samo to mu vredi vise stotina milijardi. Kupovina Twitera je njemu kao meni kupovina elektricnog trotineta.
  • Rotkvarija

    11.07.2022 09:04
    Balansero
    Čovek je najveća prevara koja postoji. On nema žutu banku. Šareni papirići koji se predstavljaju kao akcije, nisu prava lova i vrede samo onoliko koliko će neko da ih plati realnim novcem. Berzanska mešetarenja i programi finansirani od države prikriveni ovim klovnom su kao cirkus. Kao...kompanija Tesla vredi kao Toyota, Mercedes i VW zajedno, smejurija. Ko bi to kupio i gde postoje te pare?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.