U Srbiji najviše ulagača u kriptovalute u regionu - 1,9 odsto stanovništva

U Srbiji je u kriptovalute investirao 127.461 ulagač, što je čini prvom u Adrija regionu prema broju investitora u kriptovalute u odnosu na broj stanovnika, objavio je portal Blumberg Adrija.
U Srbiji najviše ulagača u kriptovalute u regionu -  1,9 odsto stanovništva
Foto: Pixabay
Prema toj analizi, investitori u kriptovalute čine 1,9 odsto stanovništva u Srbiji, dok su na drugom mestu stanovnici Slovenije, kojih je 1,7 odsto u ukupnoj populaciji.
U Hrvatskoj kriptovalute poseduje 1,6 odsto stanovnika, u Bosni i Hercegovini 1,4 odsto a u Severnoj Makedoniji je je u virtuelni novace uložilo 1,3 odsto stanovnika, podaci su TripleA koje je objavio Bloomberg Adria.
"Kriptovalute su pokazale značajnu volatilnost u 2022. godini, idući ruku pod ruku sa negativnim stavom globalnih investitora prema riziku", zaključio je analitički tim Blumberg Adrije.
 
Indeks Bloomberg Galaxy Crypto je, kako su naveli, u padu od 54 odsto od početka godine, ali je nedavno zabeležen rast od 43 odsto u odnosu na kraj prvog polugodišta 2022. godine.
 
"Pretpostavlja se da postoji srednjoročni potencijal rasta, s obzirom na atraktivni nivo cena za ulazak u kripto-imovinu", naveli su analitičari Blumberg Adrije.
 
Blumberg Adrija se poziva se na analizu kompanije TripleA.
  • Bolens

    04.08.2022 07:30
    Potvrda
    Znaci da smo i tu naseli najkvalitetnije u regionu. Prevara za fukaru. Najveca finansijska prevara 21.veka i dokaz hiperslabosti ekonomije kao nauke. Iz supljeg praviti prazno i to virtuelno unovcavati i postati bogat. Ni u Alan Fordu nije uspevalo!
  • V

    04.08.2022 07:03
    V
    Kada narod osiromasi lati se kocke misleci dace se izvaditi! Kriptovalute nisu za sirotinju vec za bogate i dobrostojece gradjane! Trgovina sa njima u Smrdiji se razlikuje od Zapada! Ovde se to zloupotrebljava na razne nacine?!
  • Haha

    04.08.2022 01:13
    Haha
    U Srbiji i najvise kladionica, kockarnica. Po jenda na svakih 50 metara. Svi bi leba bez motike

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.