VIDEO: Mekdonalds se vratio u Ukrajinu, dostavljači čekaju u redovima

Tri kijevska restorana Mekdonalds u utorak su ponovo otvorena prvi put od početka ruske invazije.
VIDEO: Mekdonalds se vratio u Ukrajinu, dostavljači čekaju u redovima
Foto: Pixabay (ilustracija)

Američki lanac restorana brze hrane ranije je objavio da će, nakon razgovora s ukrajinskim zvaničnicima, sa stručnjacima za sigurnost i dobavljačima ponovo otvoriti svoja kijevska predstavništva, ali prvo samo za isporuku.

Novinari AFP-a u utorak su se i lično uverili u tačnost informacije kada su ugledali red radnika kompanija za dostavu poput Glova, koji su ispred jednog restorana čekali da prikupe narudžbine.
"U oktobru će ova tri restorana ponovo biti otvorena za posetioce, a uz njih će se otvoriti Mekdrajv i Mekdonalds ekspres", stoji u saopštenju kompanije.
 
“U okviru postupnog ponovnog otvaranja restorana, u Kijevu nameravamo da ih otvorimo još sedam, nakon čega će se broj povećati i u glavnom gradu i u gradovima na zapadu zemlje”, dodaje se.
 
 
Mekdonalds je obustavio rad u Ukrajini 24. februara odmah nakon ruske invazije.
 
Dugo iščekivano ponovno otvaranje popularnog američkog restorana brze hrane mnogi Ukrajinci vide kao simboličan iskaz podrške.
 
U Rusiji je Mekdonalds zatvorio svoja prodajna mesta, a ranije ove godine je sve svoje ruske restorane prodao biznismenu Aleksanderu Govoru.
 
U objašnjenju je tada objavljeno da nastavak rada Mekdonaldsa u Rusiji "više nije održiv niti je u skladu s vrednostima kompanije".
  • Миодраг

    24.09.2022 14:20
    @marija
    21.09.2022 • 20:20
    majka Rusija

    Марија, жао ми је што немате мајку па Вам је сад мајка Русија. Уз такву мајку имаћете прелеп живот.
  • marija

    21.09.2022 20:20
    majka Rusija
    Nažalost koliko god se trudili da tu tres hranu i oruzje, licemeri iz
    amerike isporuče Ukrajini, nece dobiti ovu bitku.Amin,Boze daj
  • Steva

    21.09.2022 06:42
    Steva
    Putin je pukao! Cim se Amerika ponovo vraca tu je kraj ovog suludog rata! Pod hitno ga strpati u Hag kao najveceg teroristu 21 veka! Neverujem da ce se to desiti ali verujem da ce nagrabusiti od najblizih! Tako uvek biva jer su mu svi okrenuli ledja od Kineza do higijenicara! Samo da opet mi nenagrabusimo po obicaju?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.