Zakerberg počinje da deli hiljade otkaza

Meta platforms počeće danas da otpušta zaposlene, najavio je izvršni direktor Mark Zakerberg stotinama rukovodilaca kompanije, javlja "Vol strit džurnal".
Kako navodi njujorški list, očekuje se da će biti otpušteno više hiljada zaposlenih, što će biti najveći broj otkaza u tehnološkom sektoru ove godine.
List dodaje, pozivajući se na izvore, da je Zakerberg na sastanku izgledao potišteno i da je rekao da je odgovoran za pogrešne korake kompanije. 
 
Naveo je i da je njegov preveliki optimizam u pogledu rasta doveo do prevelikog broja zaposlenih, prenosi Rojters.
 
Menadžerka za ljudske resurse Mete Lori Goler rekla je da će zaposlenima koji ostanu bez posla biti obezbeđena plata za najmanje četiri meseca u vidu otpremnine. 
 
Prema podacima Mete, kompanija je na kraju septembra imala više od 87.000 zaposlenih.
  • dfsg

    09.11.2022 09:21
    AI menja zaposlene u 2022.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.