Tanasković: Sve subvencije poljoprivrednicima biće isplaćene do kraja godine

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković izjavila je da isplata premija za mleko za treći kvartal počinje u ponedeljak, kao i da će sve subvencije biti isplaćene do kraja godine.
Tanasković: Sve subvencije poljoprivrednicima biće isplaćene do kraja godine
Foto: Pixabay
Ona je podsetila da je u ponedeljak isplaćeno mleko za drugi kvartal, da je u utorak isplaćeno gorivo, u sredu osiguranje poljoprivrednim proizvođačima, a u četvrtak su isplaćeni voćari.
"Mi svaki dan isplaćujemo sredstva. U ponedeljak ćemo već isplatiti mleko za treći kvartal i mogu reći da ćemo sigurno do polovine decembra utrošiti skoro čitav novac osim jedne mere, a to je dodatna mera proizvođačima suncokreta koju je država ove godine donela", navela je Tanasković.
Precizirala je da u ovom trenutku ima oko 35.000 zahteva za tu meru. 
 
"Idemo sa isplatom svih redovnih mera, da bismo verovatno 30. decembra isplaćivali i suncokret. U svakom slučaju, sve će biti izmireno do kraja godine", navela je.
 
Naglasila je i da je prioritet ministarstva uvođenje sistema e-Agrar, kao i da on neće funkcionisati po principu "brzi prsti", već će se uvesti kriterijumi za svaku meru.
 
"Mi sada imamo oko 450.000 poljoprivrednih gazdinstava prijavljenih, oni su do sada aplicirali na mere na način 'ko pre devojci' ili 'brzi prsti'. Svakako ćemo uvesti kriterijume za svaku meru, bićemo dosta transparentni. Ići će sve elektronski i očekujemo da se tu dosta iščisti situacija u smislu uređenja sistema", kazala je ministarka.
 
Naglasila je da je digitalizacija neophodna u poljoprivredi "kako bi se poljoprivrednicima olakšao život u smislu podnošenja zahteva, smanjila čekanja na šalterima i kako bi administracija bila brža, efikasnija, a oni dobili sredstva u godini u kojoj su za ta sredstva i aplicirali.
  • Xxl

    26.11.2022 19:39
    Što do sad ništa nije urađeno, stoka ne može gladna da čeka dok AV čeka dozvolu da gradi aerodrom i puteve i Bi H pa ako od toga preostane novca nešto će neki delić dobiti i uzgajivači. Već mi je dosta njegovog daćemo,daćemo...a narod nek preživljava u Idei sir iz Rumunije ej Srbijo moja.
  • Zemlja čudesa

    25.11.2022 21:16
    Pogrešna publika
    Ministarko, objasni to kravama muzarama koje idu u klanicu jer nema para za njihovu ishranu, nama te šuplje priče i stranačko reklamiranje zaista ne znače ništa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija