Mask ponovo prodao akcije u Tesli

Izvršni direktor Tesle Ilon Mask prodao je drugi paket svojih akcija u toj kompaniji za proizvodnju električnih automobila u vrednosti od 3,6 milijardi dolara.
Mask ponovo prodao akcije u Tesli
Foto: Beta/AP
Mask je za samo tri dana prodao još oko 22 miliona akcija u Tesli, navodi se u izveštaju Komisije za hartije od vrednosti, prenosi CNBC.
Transakcije su se odvijale između ponedeljka i srede ove nedelje.
Ovo je Maskova druga velika prodaja akcija u Tesli, od kako je u oktobru kupio Tviter.
 
Tako je početkom novembra objavio da je prodao akcije u Tesli vredne skoro četiri milijarde dolara, da bi svetski mediji, posle samo nekoliko dana, javili da ukupna vrednost akcija prodatih u tom periodu iznosi nešto više od pet milijardi dolara.
 
Prethodno je, nakon prvobitne prodaje akcija vrednih 8,5 milijardi dolara u aprilu, saopštio da nije planirao dalju prodaju svog udela u Tesli.
 
Zato su nakon najnovije prodaje investitori uznemireni, jer je vrednost akcija najpoznatije svetske kompanije za proizvodnju električnih automobila opala na najniži nivo u poslednje dve godine, prenosi Rojters.
 
Investitori takođe strahuju da bi najbogatiji čovek sveta mogao u potpunosti da preusmeri svoje resurse sa Tesle na Tviter.
  • Lakosta

    15.12.2022 09:57
    Nisam dosad bio na Tviteru, ali vidim da ovog Maska svi kao nesto napadaju. Bas cu namerno ovih dana da se uclanim i ulogujem na Tviter.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija