Poreska uprava: Moguće usmeno izricanje mere zabrane obavljanja delatnosti zbog neizdavanja računa

Uvedena je mogućnost usmenog izricanja mere privremene zabrane obavljanja delatnosti zbog neizdavanja fiskalnih računa na manifestacijama u Srbiji.
Poreska uprava: Moguće usmeno izricanje mere zabrane obavljanja delatnosti zbog neizdavanja računa
Foto: 021.rs
To je omogućeno prema najnovijim izmenama i dopunama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji.
Kako je istaknuto, cilj je da se poboljša efikasnost kontrole evidentiranja prometa preko elektronskih fiskalnih uređaja na manifestacijama u Srbiji.
Poreski inspektori će ubuduće moći da, ukoliko procene da je ugrožena naplata poreza, usmeno izreknu meru privremene zabrane delatnosti na vašarima, festivalima, izložbama i drugim manifestacijama u okviru kulturnih, muzičkih, sportskih i drugih društvenih aktivnosti.
 
Usmeno rešenje inspektor će konstatovati u zapisniku o izvršenoj kontroli i sprovesti odmah, a u roku od tri dana od izricanja mere biće doneto rešenje u pisanom obliku.
  • Novi Sad

    22.12.2022 08:54
    Poreski alarm
    Poreska uprava ima aplikaciju za prijave "Poreski alarm" ali nije moguće registrovati se na istoj LOLOLOLOL
  • G. J

    22.12.2022 08:08
    G. J
    Suludo je bilo svo ovo vreme zatvarati nekom radnju i traziti da plati drakonske kazne i poreze! Vecina manjih preduzetnika je i ovako duzna zbog manjeg prometa i opste besparice! Totalno pogresno i razbojnicki se ovim zakonom krenulo u pljacku jos od 2002 godine a ovi su usavrsili pljacku i uvideli da sve manje ima para ovim putem! Kravu prvo nahranis pa onda muzes dok mrsava krava veoma malo ili nimalo nedaje mleko?!
  • Palma

    21.12.2022 20:50
    Nepopravljivi
    Ima upornih koji ne izdaju fiskalne i dalje, naročito pekari u blizini škole na Limanu2. Iako su ih zatvarali više puta, menjali ime, "plus" pa "nova", ali opet isto, nema fiskalnih!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Srpska ekonomija raste uprkos izazovima

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas na prolećnom zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Grupacije Svetske banke da srpska ekonomija raste, uprkos izazovima.

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.