Dve kriptomenjačnice dobile dozvolu Narodne banke Srbije

Beogradskim firmama "Vescon" i "MCM 965" Narodna banka Srbije izdala je dozvole za pružanje usluga povezanih sa virtuelnim valutama.
Dve kriptomenjačnice dobile dozvolu Narodne banke Srbije
Foto: 021.rs
U NBS Registru pružalaca usluga povezanih s virtuelnim valutama navode se detalji o ova dva privredna subjekta koja su dozvole dobila 16. decembra. 
Rukovodilac "MCM 965" sa beogradske Čukarice je Aleksandar Matanović koji ima učešće od 97 odsto, dok je "Vescon" sa Savskog venca, a njegov vlasnik i rukovodilac je David Veselinović.
U objavljenim dokumentima se navodi da su firme registrovane za prijem, prenos i izvršenje naloga koji se odnose na kupovinu i prodaju virtuelnih valuta za račun trećih lica. 
 
Njihov posao su usluge kupovine i prodaje virtuelnih valuta, zamenu jednih za druge virtuelne valute ili drugu digitalnu imovinu, u slučaju da imaju dozvolu NBS za taj deo posla. 
  • /

    29.12.2022 12:09
    /
    obzirom da i obicne menjacnice ne dele fiskalni racun jasno je da taj novac ne ostaje u drzavi i ne ucestvuje u vracanju onoga sta su nas ovi velikosrbi zaduzili
  • Sanja

    28.12.2022 09:21
    Svi odbegli
    Ovo se radi da bi svi odbegli vlasnici biv[ih svetskih berzi mogli da trguju.
  • Milan M.

    28.12.2022 07:23
    Sad moze legalno ona direktorka osnovne skole sto je rudarila u skoli da prodaje svoje bitkoine

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.