Vučić: Otkriveno novo nalazište zlata, među 100 najvećih u svetu, gde je znamo samo ja i premijerka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je nađeno još jedno nalazište zlata u Srbiji koje je bolje od nalazišta u Žagubici i spada u 100 najvećih u svetu.
Vučić: Otkriveno novo nalazište zlata, među 100 najvećih u svetu, gde je znamo samo ja i premijerka
Foto: Pixabay
On je naveo da ne može da kaže koje je to mesto i da to znaju samo on i premijerka Ana Brnabić.
Kako je izjavio, "prema preliminarnim istraživanjima to nalazište spada u prvih 100 nalazišta u svetu".
"Da ne govorimo gde je, sjatiće se svi. Kako se sazna skoči cena svega puta 10, puta 50. Našli smo, prema prvim izveštajima, vrše se dodatne provere, jedno od prvih 100, a možda i bolje od toga, nalazišta zlata u svetu. Da smo imali pameti da iskoristimo litijum, Kinezi su ušli u Boliviju, Amerikanci raspisali tender, samo Srbija donela odluku da sebi puca u nogu", rekao je Vučić.
 
Podsetimo, na lokalitetu Čoka Rakita, u Opštini Žagubica, pronađeno je bogato ležište zlata.
 
Preliminarni rezultati tehnoloških ispitivanja pokazali su i da je moguće proizvesti čist koncentrat zlata, sa ukupnim iskorišćenjem zlata većim od 93 odsto, objavilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.
 
"Potencijalne rezerve značajne su sa aspekta količine rude, sadržaja zlata, što u perspektivi može biti od velikog značaja za ekonomiju cele zemlje, posebno za region istočne Srbije. Ono što treba napomenuti, jeste da je projekat u fazi istraživanja, da je potrebno kroz nova istraživanja potvrditi ove dobre rezultate, a nakon toga izraditi elaborat kojim će se izvršiti verifikacija resursa i rezervi", istakla je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović.

Teme

zlato
  • Zovem se Stevo

    29.01.2023 10:11
    Inače
    A samo ja i još neki znamo kako će se sve ovo da se završi.
  • Zlatna groznica

    24.01.2023 19:02
    Americka komedija
    Neponovljivi Carli Caplin je nekoliko puta izjavio da je to film po kome je najvise zeleo da bude pamcen! Njegov slavni skitacki lik postaje - zlatni kopac!
    "Veliki diktator" je ipak, nas izbor - definitivno! Parodija na Nacisticku Nemacku!
    Medjutim kao sto neki ovdasnji lakrdijasi nisu bili dobro resenje za pretvaranje drama u farse, tako je i Caplin izjavio 1964. da nikada ne bi napravio taj film da je istinski poznavao obim uzasa nacistickog koncentracionog logora.
  • Laki

    24.01.2023 16:58
    Lud zbunjenog
    Kompletni idioti znaju samo gde je zlato !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.