Prvi štrajk radnika Amazona u Velikoj Britaniji

Radnici Amazona u gradu Koventri u Velikoj Britaniji započeće u ponoć prvi štrajk u toj zemlji zbog nezadovoljstva visinom plata.
Oko 300 članova sindikata GMB, od 1.000 koji rade u kompanijskom skladištu BHX4, prestaće da radi u ponoć, a obustava će trajati 24 sata, preneo je britanski "Tajms".
Oni traže da budu plaćeni kao kolege u SAD, koji dobijaju 18 dolara ili 14.65 funti na sat, umesto predloženog povećanja od 50 penija na sat koje je Amazon predložio u avgustu. Prema predlogu kompanije, najmanje plaćeni radnik dobijao bi 10,50 funti na sat.
Radnicima je, takođe, ponuđena jednokratna isplata za oktobar i novembar u iznosu od 500 funti.
 
GMB navodi da je ova satnica niža od one koju nude kompanije Asda, Dizni i Primark, koje takođe imaju skladišta u Koventriju.
 
Portparol Amazona rekao je da će rad ove nedelje biti nastavljen uobičajno i da klijenti neće osetiti posledice štrajka.
 
"Cenimo veliki rad koji obavljaju naši timovi tokom godine i ponosni smo što možemo da ponudimo minimalnu početnu satnicu koja iznosi od 10.50 do 11.45 funti, zavisno od radnog mesta", rekao je portparol.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija