"Pronalazač bitkoina" Kreg Rajt tuži developere i traži milijarde dolara

Londonski sud je saopštio da tužba samoproglašenog pronalazača kriptovalute bitkoin Krega Rajta protiv developera mreže bitkoina može da preraste u sudski proces što predstavlja presedan za budućnost.
"Pronalazač bitkoina" Kreg Rajt tuži developere i traži milijarde dolara
Foto: Pixabay

Ako sud presudi u korist Rajta i potvrdi da developeri imaju obaveze prema vlasnicima digitalne imovine, bio bi to veliki izazov za svet kriptovaluta, prenosi Rojters.

Australijanac Rajt tuži 15 developera u želji da povrati 111.000 bitkoina, koji u ovom trenutku vrede oko 2,5 milijarde dolara, nakon što je izgubio šifrovane ključeve za blokčejn bitkoina, a time i pristup kriptovaluti.

Rajt tvrdi da je njegova kućna mreža bila hakovana.
 
Njegova kompanija Tulip trejding traži od developera da napišu program kojim će "zakrpiti" softver i pomoći Rajtu da povrati bitkoine.
  • Грађанин

    05.02.2023 13:48
    Тај човек је преварант.
    Ја сам пронашао биткојн!
  • V5

    05.02.2023 08:20
    Realno gledajući
    Kleptovalute, koje neki nazivaju kriptovalute, bi trebalo ukinuti na globalnom nivou. I sa novcem ima mnogo muka, krađa i prevara, pa te novotarije nisu ni korisne, ni potrebne. Samo pojačavaju glavobolju i pomažu kriminalu.
  • Инспектор Вишекруна

    04.02.2023 18:12
    "Pronalazač bitkoina"
    Ок. Ако докаже да је Сатоши Накамото онда је проналазач криптовалута!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.