Yahoo otpušta 20 odsto zaposlenih

Kompanija Yahoo saopštila je da planira da otpusti više od 20 odsto zaposlenih u okviru velikog restrukturiranja svog odeljenja za reklamne tehnologije.
Yahoo otpušta 20 odsto zaposlenih
Foto: Pixabay
Smanjenje će uticati na skoro 50 odsto zaposlenih u kompaniji Yahoo do kraja ove godine, uključujući skoro 1.000 zaposlenih ove nedelje. 
Yahoo je u vlasništvu privatne investicione kompanije Apollo Global Management od otkupa za pet milijardi dolara 2021. godine, prenosi Rojters.
Otpuštanja bi trebalo da omoguće kompaniji da suzi svoj fokus i ulaganja u svoj vodeći oglasni biznis pod nazivom DSP, nakon što su mnogi oglašivači smanjili svoje marketinške budžete kao odgovor na rekordno visoke stope inflacije i kontinuiranu neizvesnost u vezi sa recesijom.
 
Niz američkih kompanija od Goldman Sachsa do Alphabeta takođe je otpustilo hiljade zaposlenih kako bi prebrodili pad potražnje izazvan visokom inflacijom i rastućim kamatnim stopama.

Teme

Yahoo
  • w/e

    12.02.2023 12:20
    lol
    Vest je da yahoo postoji jos uvek.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija