Tržišna inspekcija zabranila rad 43 neregistrovane trgovinske firme u Srbiji

Tržišna inspekcija je tokom proteklog vikenda obavila 229 nadzora i zatekla 43 neregistrovane trgovinske firme kojima zabranjen rad i oduzeta roba.
Tržišna inspekcija zabranila rad 43 neregistrovane trgovinske firme u Srbiji
Foto: Pixabay
Pored toga, u velikoj akciji koja je imala za cilj otkrivanje nelegalne trgovine akciznom robom u većim gradovima Srbije, inspektori su izrekli 138 prekršajnih naloga, a za teže prekršaje će u narednim danima biti podneta 63 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka.
Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović je rekao da se očekuje puna saradnja prekršajnih sudova, jer su novčane kazne za utvrđene prekršaje u iznosu od 200.000 dinara do 2.000.000 dinara za pravna lica, dok su za fizička lica u iznosu od 50.000 do 500.000 dinara.
"Nećemo dozvoliti poslovanje u sivoj zoni i stoga nema tolerancije za nelegalnu trgovinu i izbegavanje plaćanja poreza. Ljudima mora da bude jasno da ukoliko dozvolimo sivu ekonomiju, imaćemo problem u finansiranju zdravstva i prosvete. Ministarstvo trgovine je u ovoj godini predvidelo pojačan nadzor na mestima na kojima se očekuje nelegalna trgovina", izjavio je Momirović.
 
Dodao je da je jedan od prioriteta Ministarstva trgovine i tržišne inspekcije borba protiv sive ekonomije kako bi se obezbedili fer uslovi za sve učesnike na tržištu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.