Vučić: Nema opasnosti, banke u Srbiji su sigurne

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da nema opasnosti od propadanja banaka u Srbiji jer se supervizija sprovodi striktno.
Vučić: Nema opasnosti, banke u Srbiji su sigurne
Foto: 021.rs
"Sprovodimo striktno superviziju, nikakvih problema nema, ljudi mogu da budu sigurni u banke koje sa dozovolom Narodne banke Srbije rade u našoj zemlji", rekao je Vučić upitan postoji li opasnost za banke u Srbiji da propadnu kao Banka Silicijumske doline (SVB) u Americi.
Dodao je da Poštanska štedionica, kao srpska banka, nema baš nikakvih problema i da će se voditi računa da ih nema ni u budućnosti.
On je rekao da je američka banka SVB, ključna za finansiranje pokretanja biznisa, davala velike sume novca po fiksnim kamatnim stopama u uslovima turbulentnog finansijskog tržišta.
 
"U roku od 48 sati takva banka može da nestane kada se podižu referentne kamatne stope, a nadzor, odnosno supervizija nije uradila svoj posao", rekao je Vučić.
 
Dodao je da veruje da Ministarstvo finansija SAD "posvećeno radi da ne bude većih problema, ali svakako posledica ima, jer je bankarski sektor uvek pola psihologija".
  • ve

    15.03.2023 21:59
    opet laže
    Kad nam to osvedočeni lažov kaže pa ko normalan da mu veruje.
  • crni domino

    14.03.2023 19:12
    Nema opasnosti, banke u Srbiji su sigurne a pare su u Moskvi. Jel tako Jorgobanka!?
  • janko

    14.03.2023 11:59
    Vucic: Nema opasnosti, banke
    Taman sam stekao poverenje u banke i ovaj mi je sada, ovom izjavom, to poverenje poljuljao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija