Imovina Folksvagena u Rusiji zamrznuta: Tužba ruske kompanije usporava proces prodaje

Ruski sud je zamrznuo svu imovinu nemačke kompanije Folksvagen u Rusiji.
Imovina Folksvagena u Rusiji zamrznuta: Tužba ruske kompanije usporava proces prodaje
Foto: Pixabay

Folksvagen i drugi strani proizvođači automobila su prekinuli rad u Rusiji prošle godine, pošto su zapadne zemlje uvele sankcije Moskvi, zbog sukoba u Ukrajini.

Od tada Folksvagen pokušava da proda imovinu u Rusiji, uključujući fabriku u Kalugi, čiji kapacitet proizvodnje je 225.000 vozila godišnje.
Ruska kompanija GAZ, koja je imala ugovor sa Folksvagenom o proizvodnji automobila u fabrici u Njižni Novgorodu, zatražio je sprečavanje prodaje, pošto je podneo tužbu protiv nemačke firme zbog kršenja ugovora.
 
Pokušaj Folksvagena da napusti rusko tržište ugrožava interese GAZ, pa je ruska kompanija zatražila odštetu veću od 200 miliona dolara.
 
Zato je sud odlučio da zamrzne imovinu Folksvagena dok se ne reši spor sa GAZ, javlja Rojters.
  • Kraz

    21.03.2023 17:50
    Ahahahaha vw u Rusiji
  • EvoOvako

    21.03.2023 06:17
    Danas je jasno svakome
    Da će pored Ukrajine, Ukrajinaca i Rusa, Evropa platiti ceh zapadnjačkih pačanja u Ukrajinu. Amerima to baš lepo paše.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.