Momirović: Pobedili smo inflaciju

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Srbije Tomislav Momirović rekao je danas "Pobedili smo inflaciju" jer cene u maloprodaji počinju da opadaju, saopštilo je njegovo ministarstvo.
Momirović: Pobedili smo inflaciju
Foto: 021.rs
"Iza nas su teške nedelje, možda i najteže u ovom veku, ali i pod tim okolnostima država mora da radi svoj posao i ne sme da stane. Prethodnih godinu dana bijemo ljutu bitku sa visokom inflacijom uvezenom sa istoka Evrope i danas slobodno mogu da kažem da smo u toj borbi pobedili. Trend rasta cena se zaustavio i cene polako počinju da padaju", rekao je on.
Ocenio je da se zaustavio trend rasta cena i da one polako počinju da opadaju, što se najbolje vidi po velikom broju "akcija" u samouslugama, te smatra da će taj trend uskoro postati trajan.
"Prethodnih deset godina prvi put u istoriji naše zemlje imamo stabilan kurs dinara, nezaposlenost smo oborili na ispod deset odsto, imamo impresivan rast plata i penzija i sve to smo zajednički postigli", istakao je Momirović.

Komentari 42

  • Kacan

    30.05.2023 18:46
    Skupoca
    Jel ovo moguce sta covek izjavi. Bolje cutite. Svaki dan sve skuplje i skuplje a plate iste. Kao da mi neidemo u prodavnicu
  • Miodrag

    26.05.2023 15:30
    Prirodno glup
    Da li je ovaj prirodno glup od rođenja ili je to rezultat nekih primenjenih tehnika za jačanje gluposti?
  • NV

    26.05.2023 06:47
    Auuu i ovaj se u sve razume....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija