Blumberg: Druga polovina 2023. godine biće teška za kriptovalute

Stručnjak Blumberga Majk Mekglon smatra da će druga polovina ove godine biti teška za bitkoin i tržišta kriptovaluta.
Blumberg: Druga polovina 2023. godine biće teška za kriptovalute
Foto: Pixabay
On veruje da će rizična ulaganja kao što su akcije i kriptovalute pojeftiniti narednih meseci zato što smatra da nadolazi ekonomska recesija.
"Igra mačke i miša između tržišta akcija koje se oporavlja i opreznih centalnih banaka može da bude problem za rizičnu imovinu. Kriptovalute spadaju među najrizičnije", rekao je Mekglon.
Blumbergov Galaksi kripto indeks (BGCI), koji meri učinak najvećih kriptovaluta, ni ove godine ne može da se održi iznad svog maksimuma koji je postignut 2018. godine, a za to možda postoji dobar razlog - zatezanje monetarne politike od strane FED-a, dodaje Mekglon.
 
"BGCI je od početka godine do 1. juna porastao za 50 odsto, a berzanski indeks Nasdaq za 30 odsto, što možda znači prelazak na ono što je tipično u recesiji: rizična imovina može da pojeftini", smatra ekspert Blumberga.
  • Nenad

    06.06.2023 08:49
    Uobičajeno
    Svuda po gradu radovi kasne, a građani dodatno maltretiraju. Sve osim Turbo raskrsnice je u zastoju. Parking dr. Ribara, parking bulevar 143-145,ograđen a ništa se ne radi. Slika koordinacije radova i izvođača. Podelili posao lokalnim tajkunima, a radne snage nedovoljno. Građani ispašta ju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija