Srbijagas i mađarski MVM osnivaju zajedničko preduzeće

Vlada Srbije dala je saglasnost za osnivanje privrednog društva Serbhungas, a odluku o osnivanju ovog preduzeća doneo je Nadzorni odbor Srbijagasa.
Srbijagas i mađarski MVM osnivaju zajedničko preduzeće
Foto: 021.rs
Kako piše u rešenju Vlade Srbije, data je prethodna saglasnost na osnivanje privrendog društva Serbhungas Novi Sad, u skladu sa odlukom koju je doneo Nadzorni odbor Javnog preduzeća Srbijagas, Beograd, na sednici 25. aprila. 
Kako je najavio ministar finansija Siniša Mali, u utorak na Strateškom savetu za saradnju Srbije i Mađarske na Paliću biće potpisan veliki broj sporazuma, a među njima i ovaj o osnivanju zajedničkog preduzeća između Srbijagasa i mađarskog MVM Group oko zajedničkog nastupanja na srpskom tržištu u trgovini gasom.
MVM je mađarska elektro-energetska grupacija, koja je 2011. ušla u industriju prirodnog gasa i zainteresovala se za gasovod Južni tok.
 
Podsetimo, na 13. zasedanju Zajedničke komisije za ekonomsku saradnju Srbije i Mađarske, usvojena je odluka o gradnji naftovoda od Alđa u Mađarskoj do Novog Sada. Ovaj naftovod, u dužini većoj od 100 kilometara bi gradili mađarski MOL i srpska Transnafta.
  • Zebra

    21.06.2023 12:00
    Možda i nije loša odluka za ovo…
  • Da

    19.06.2023 19:27
    “Putintrans” ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.