Usvojene mere od 10 miliona dinara za skladištare višanja i malina

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o vanrednoj interventnoj meri podrške pravnim licima i preduzetnicima koji skladište malinu i višnju roda 2022. godine radi izmirenja obaveza prema proizvođačima.
Usvojene mere od 10 miliona dinara za skladištare višanja i malina
Foto: Pixabay
Vrednost mere je deset miliona dinara.
U Srbiji se voće, kako je saopšteno posle sednice, proizvodi na površini od nešto više od 190.000 hektara, uz proizvodnju od oko 1,5 miliona tona, a pored šljive, koja zauzima najveću površinu, veoma su zastupljeni zasadi maline i višnje.
"Zbog činjenice da određena količina uskladištenog roda prošle godine nije našla put do kupca, a površine pod višnjom i malinom rastu iz godine u godinu, pojavio se nedostatak slobodnog skladišnog prostora čime je ugrožen ovogodišnji otkup, pa je za rešavanje ovog problema, opredeljeno deset miliona dinara subvencija javnim nefinansijskim preduzećima i organizacijama", navedno je u saopštenju.
  • Mima

    08.07.2023 08:43
    A malina preko 1000 dinara kila na pijaci. Dokle će da nas tako zamajavaju? Da su lane nudili po pristojnoj ceni, prodali bi. Ovako nisamo imali para da kupimo ni za decu. Ovo je odmićivanje zbog političkih poena, a građani će i dalje da se slikaju pored tezgi s malinama.
  • nn

    07.07.2023 07:18
    Pa da, ispod casti bi im bilo da prodaju to sto skaldiste po nizim cenama. lakse je kukati i drzati cenu od 300-500 dinara za saku malina koje su po bednoj ceni otkupili od proizvodjaca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.