Bankrotirao vlasnik Pepca: Šta će biti s prodavnicama koje su popularne i u Srbiji?

Ovih dana se spekuliše da bi evropski lanac trgovina odećom i proizvodima za kuću Pepco mogao da se nađe u velikim problemima.
Bankrotirao vlasnik Pepca: Šta će biti s prodavnicama koje su popularne i u Srbiji?
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kako prenose češki mediji, deoničari kompanije Steinhoff Internacional koja u svom vlasništvu ima čak 72 odsto deonica, odlučili su da likvidiraju kompaniju jer je njen vlasnik bankrotirao.
Ipak, kako tvrde u kompaniji, u saopštenju u kome navode da se oglašavaju kako bi sprečili dalje spekulacije, stanje "Steinhoff International Holdings" neće uticati na poslovanje "Pepco N.V. Group".
Multinacionalna kompanija Steinhoff Internacional gasi se više od pet godina nakon što je izbio računovodstveni skandal. O gašenju holdinga akcionari su odlučili na vanrednoj skupštini održanoj u sredu.
 
Kompanija uglavnom posluje u oblasti nameštaja, kućnih potrepština i odeće, a kroz udeo u južnoafričkoj kompaniji Pepkor poseduje i lanac prodavnica Pepco, koji od 2013. godine posluje u Češkoj, a odnedavno i u Srbiji.
 
Kompanija Steinhoff, koja je pored lanca prodavnica Pepco u prošlosti posedovala i kompaniju Kika, u problemima je od 2017. godine, kada su tokom računovodstvene revizije otkrivene nepravilnosti. Šef kompanije Markus Žuste je naknadno napustio kompaniju, a poreske prevare su postepeno izašle na videlo tokom daljih inspekcija. Nakon istrage usledio je kolaps cena deonica.
 
Kako tvrde u kompaniji, stanje "Steinhoff International Holdings" neće uticati na poslovanje "Pepco N.V. Group".
 
"Pepco kompanija već nekoliko godina posluje kao samostalna, uspešna kompanija na berzi sa sopstvenim finansiranjem i jakim bilansom stanja odvojeno od 'Steinhoff International Holdings", navodi se u saopštenju.
 
Kako dodaju, kompanija Pepco, koja posluje u 20 zemalja u Evropi, "postigla je svoj uspeh i nastaviće da ga postiže uz veliku podršku kupaca, snažan novčani tok i pozitivan bilans stanja".
  • Jel

    01.08.2023 00:01
    Jel
    Platio Kirije?
  • Mister

    31.07.2023 23:52
    Evo suze ronim!
  • xqt

    31.07.2023 22:27
    Idemo dalje
    Bankrotirao vlasnik Pepca

    Još da dočekamo da bankrotira vlasnik ekonomskog tigra, pa da odahnemo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Šta stoji iza "turbo uzleta" Pro Tenta?

Iako je Pro Tent na kraju 2022. godine imao više od 8.600 radnika, najveći broj njih samo je formalno zaposlen u ovom preduzeću, a suštinski radi u Elektroprivredi Srbije.