Sindikat Sloga: Poskupljenje struje poništiće povećanje minimalca i penzija

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" saopštili su danas da su protiv najavljenog poskupljenja električne energije.
Sindikat Sloga: Poskupljenje struje poništiće povećanje minimalca i penzija
Foto: Pixabay
Kako navode, to će direktno uticati na još veće smanjenje kupovne moći građana i minimizirati efekte, nedavno najavljenog, povećanja minimalca i penzija.
"Cena struje će, prema najavi, do Nove godine porasti do deset odsto, a to će podstaći rast i drugih cena, posebno osnovnih životnih namirnica, što će minimizirati efekte nedavno najavljenog povećanja minimalca i penzija", navela je Sloga.
Posebno, kako je istaknuto, zabrinjava i najava da bi cena svinjskog mesa zbog svinjske kuge u Srbiji mogla dostići 1.000 dinara po kilogramu, pa će se povećati uvoz zamrznutog mesa i potrošnja mesnih prerađevina, kao što su viršle, salame i slični proizvodi sumnjivog kvaliteta, što se može odraziti na zdravlje građana.
 
"Apelujemo na vlast da se uzdrži od nekontrolisanog zaduživanja. Upućujemo poziv Vladi Srbije da prepozna stvarne potrebe građana i da se ne služi manipulacijama", navela je Sloga.
  • Miki

    02.09.2023 00:41
    Malo
    Cele godine nesto poskupljuje i kad je sve preslo granicu na kraju godine neko nesto povecava.Opet se najavljuju poskupljenja struje.Dakle svako povecanje je pojedeno unapred.
    Minimalac treba biti najnanje 80,000 dinara, da covek moze da kupi osnovne prehrambene proizvode.
  • Mr Pit & 12 guslaca

    31.08.2023 21:31
    Манимо се минималаца и 'сабраних' пензијама , гледајмо боље од чега ћемо да живимо! Минималци и 'сабране' пензије су као монокини и бикини:Мало покривају , а много обећавају !
    (Мр Пит & 12 'гуслача')
  • noname

    31.08.2023 08:06
    uvek dobiju šta hoče i neće
    Vlast uvek dobije ono što poželi dobiče građani povečani minimalac nije da neće i sve drugo ALI sa druge strane poskupeće hiljadu sitnih proizvoda sa konstantacijom "šta hočete jel STE HTELI i dobili povečanje" i tako svaki sledeći zahtev. A dobiju i glasaće ili učvrste postojeće sad opet neki izbori

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.