Erdogan tražio od Maska da izgradi Tesla fabriku u Turskoj

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan zatražio je od izvršnog direktora kompanije Tesla Ilona Maska da izgradi fabriku u Turskoj, saopštila je turska Uprava za komunikacije.
Erdogan tražio od Maska da izgradi Tesla fabriku u Turskoj
Foto: Beta/AP
Mask je rekao da mnogi turski dobavljači već sarađuju sa Teslom i da je Turska među najvažnijim kandidatima za sledeću fabriku tog proizvođača električnih automobila. 
Kompanija zasad nije komentarisala navode turske strane.
Erdogan i Mask su razgovarali u Turskoj kući, soliteru blizu Ujedinjenih nacija u Njujorku, javila je turska agencija Anadolija.
 
Erdogan je doputovao u SAD, gde će učestvovati na 78. sednici Generalne skupštine UN. Tamo je, kako je saopštila turska Uprava za komunikacije, na sastanku sa Maskom takođe rekao da je Ankara otvorena za saradnju na polju veštačke inteligencije i oko Starlinka.
 
Prema istom izvoru, Mask je rekao da SpaceX želi da sarađuje s turskim vlastima da bi dobili dozvolu kako bi satelitske usluge Starlinka bile dostupne Turskoj, preneo je Rojters.
  • Budisava

    18.09.2023 13:22
    Ima obecanje da ce u Budisavi pored aerodroma biti fabrika Tesla samo da se skupi 50.000 sigurnih glasova!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Koja država EU je najzaduženija?

Javni dug zemalja Evrozone je na kraju četvrtog tromesečja 2023. godine pao sa 89,9 odsto u prethodnom kvartalu na 88,6 odsto, objavio je Evrostat.

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.