Gas skuplji od 1. novembra, poznato i za koliko

Gas će poskupeti od 1. novembra.
Gas skuplji od 1. novembra, poznato i za koliko
Foto: Pixabay
Savet Agencije za energetiku na današnjoj sednici dao je saglasnost o novim cenama prirodnog gasa za javno snabdevanje, koje će se primenjivati počev od 1. novembra.
Prosečna cena prirodnog gasa za sve kupce biće viša za 10 odsto i iznosiće 4,54 din/kWh bez poreza i taksi (odnosno 5,02 din/kWh sa porezima i taksama).
Saglasnost Agencije objavljuje se u Službenom glasniku i na internet stranici Agencije.
 
"I nakon ovih korekcija, prosečna cena prirodnog gasa za javno snabdevanje u Srbiji (bez taksi i poreza) i dalje je jedna od najnižih u Evropi", ističe se u saopštenju Agencije.

Teme

GAS
  • Naivni zloca

    22.09.2023 18:12
    Nije parizer
    Da li ima iko ko će realno da sagleda stvari.Opet se papagajise.ponavlja se u nedogled igramo se gluvih telefona.parizer je lepa salama ali je mi ne jedemo,jedemo posebnu koja je u nekim slučajevima čak i skuplja nego što je bila.neko nas je malo zezno,milioni komentarišu parizer a jedu posebnu.pozdrav narode prvo čitaj i gledaj pa komentarisi.
  • Hm...

    22.09.2023 12:00
    Džaba oni dižu plate i penzije, džaba potošačke korpe, minimalac...Povećanjem cena struje, gasa, od nedavno bez najave poskupela informatika i voda, uskoro će i akcize 8 % sva povećanja primanja ne vrede ništa običnom čoveku, kao i
    smanjenje cena namirnica ako nema struje i grejanja a ide zima...
    Kad smo kod zime, zna li se kakva nas zima čeka?
  • Cena

    22.09.2023 09:37
    Realna cena
    Brzom računicom i pretragom cene gasa i minimalne plate u Nemačkoj izračunao sam da jedan Nemac sa minimalcem može da kupi 15517kw gasa, dok Srbin sa našom cenom i minimalcem može da kupi 7697kw. Što znači da bi imali isti standard naša cena plina bi trebala da bude 2,49 din/kw.
    Kad bi neko izračunao ove cene za sve što kupujemo, tek tad bi se videla realnost koliko zaostajemo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.