Vlada produžila ograničenje cene derivata nafte do kraja oktobra

Vlade Srbije produžila je danas uredbu o ograničenju cena naftnih derivata do kraja oktobra.
Vlada produžila ograničenje cene derivata nafte do kraja oktobra
Foto: 021.rs
Izmenjena Uredba usvojena je danas na sednici Vlade u cilju sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda, navodi se u saopštenju.
Ograničavanje cena goriva počelo je da važi od februara 2022. godine, a svakog petka do 15 časova objavljuju se najviše cene koje će važiti narednih nedelju dana.
Vlada Srbije donela je Uredbu o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu 17 minibuseva namenjenih prevozu seoskog stanovništva za 2023. godinu i povezivanju 368 sela, kao i sredstava namenjenih nastavku Programa za kupovinu seoske kuće sa okućnicom koji sprovodi Ministarstvo za brigu o selu.
 
Realizacijom projekta rešavaju se osnovne potrebe kretanja seoskog stanovništva, omogućava kvalitetniji život i stvaraju uslovi za veću dostupnost zdravstvenih, kulturnih, administrativnih i edukativnih usluga, a ujedno se unapređuje životni standard stanovništva seoskih sredina, navodi se u saopštenju.
Kako se dodaje, članovi vlade su zbog velikog interesovanja za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Srbije za 2023. doneli i Uredbu koja će omogućiti nastavak tog programa i za te namene opredelili dodatna sredstva u ukupnom iznosu od 395 miliona dinara.
 
Uključujući nova sredstva, Vlada Srbije je za taj program, od početka godine, izdvojila ukupno 895 miliona dinara.
  • Novajlija

    22.09.2023 13:09
    Gorivo
    Sramotno ponasanje....Zele preko akciza...da pune budzet....svinjske preradjevine otisle u nebesa....jel i to akciza u pitanju....mozda zbog rata u Ukrajini...pa zabranili svinje...Dajte molim vas....Dokle god ovako se pljacka narod....moze vam plata biti i 2000 e....ali tada ce vam gorivo biti 5 evra za litar
  • Maja

    22.09.2023 11:14
    Molimo Vas,nemojte vise ograničavati…..
  • Nibotniantibot Srb

    22.09.2023 09:09
    Apsurdistan
    Pravac u Afganistan prika moj ŽIVELA SRBIJA !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija