Srbija od januara do avgusta uvezla više od tri miliona tona uglja

Srbija je od januara do avgusta uvezla više od tri miliona tona uglja, što je koštalo 387,2 miliona evra, objavila je Nova ekonomija, pozivajući se na podatke Republičkog zavoda za statistiku.
Srbija od januara do avgusta uvezla više od tri miliona tona uglja
Foto: Pixabay
Kako prenosi Nova ekonomija, Srbija je od jula 2022. do avgusta 2023. godine uvezla ugalj u vrednosti 567,5 miliona evra.
U tekstu se navodi da je u prvoj polovini ove godine Srbija uvezla 2,7 miliona tona mrkog uglja, što je skoro 10 puta više nego u istom periodu prošle godine.
Najviše uglja uvozilo se iz Bugarske i Bosne i Hercegovine, a ove godine značajno je porastao i uvoz iz Indonezije.
  • zztop

    11.11.2023 18:06
    Nebi me čudilo da uvezu isto toliko i peska iz saudijske arabije ili iz emirata...
  • Mićo

    11.11.2023 09:58
    Ako sam ja dobro razumeo, gde Grčić bude direktor, tu trava više ne raste
  • Joca

    10.11.2023 10:01
    Lignit
    Ko nema lignit sa Kosova, taj neka narucuje iz inostranstva. Mozda je to ipak onaj sa Kosova, ali to sto sada "ide preko nekog" necemo pominjati. Glavno je da ga ima i da mi sve to placamo mnogo skuplje nego sto treba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija