Proizvođač automobila uvodi četvorodnevnu radnu nedelju: Nekim radnicima sledi još 31 slobodan dan

Italijanski proizvođač luksuznih automobila Lamborgini, postigao je dogovor sa sindikatima FIOM i FIM-CISL o uvođenju četvorodnevne radne nedelje za svoje radnike u proizvodnji.
Proizvođač automobila uvodi četvorodnevnu radnu nedelju: Nekim radnicima sledi još 31 slobodan dan
Foto: Pixabay
To su saopštili predstavnici firme i radnička udruženja.   
Sindikati FIOM i FIM-CISL su nazvali sporazum istorijskim zbog toga što Lamborgini, kao prva kompanija u evropskoj automobilskoj industriji, značajno smanjuje radno vreme bez smanjenja plata, prenosi Rojters.
"Raditi manje i bolje, to je princip kojim su se vodili ovi pregovori", kaže se u saopštenju sindikata.
 
Radnici u proizvodnji, sa rotirajućim rasporedom u dve smene, smenjivaće petodnevnu nedelju sa četvorodnevnom nedeljom i svake godine raditi 22 dana manje nego do sada.
 
Zaposleni koji rade u tri smene će imati petodnevnu radnu nedelju koja će se smenjivati sa dve četvorodnevne radne nedelje, što znači da će svake godine raditi 31 dan manje nego ranije, zaključuje se u saopštenju.
  • Plaćač poreza

    06.12.2023 12:10
    A briksovci belosvetska sirotinja koja radi od jutra do mraka 6/7 i nema ništa, nevera.
  • Mićo

    06.12.2023 11:34
    Ma šta bre četiri radna dana, treba ko vučić da rade 8 dana u nedelji i 25 sati dnevno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Koja država EU je najzaduženija?

Javni dug zemalja Evrozone je na kraju četvrtog tromesečja 2023. godine pao sa 89,9 odsto u prethodnom kvartalu na 88,6 odsto, objavio je Evrostat.

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.