Srbija od januara predsedava organizacijom CEFTA

Srbija će od januara 2024. godine od Crne Gore preuzeti jednogodišnje predsedavanje Centralnoevropskim ugovorom o slobodnoj trgovini (CEFTA), saopštila je ta organizacija.
Srbija od januara predsedava organizacijom CEFTA
Foto: 021.rs
Kako je navedeno na konferenciji "CEFTA Week" u Podgorici, Srbija će imati priliku da nastavi sa ispunjavanjem jednog od najvažnijih ciljeva, regionalnim povezivanjem i intenziviranjem trgovinske saradnje u korist privreda i poboljšanja kvaliteta života građana.
Predsedavanje Srbije će biti pre svega fokusirano na konsolidaciju i ojačavanje sprovođenja sporazuma i radu na intenziviranju trgovinske razmene potpisnica CEFTA, dodaje se u saopštenju.

Sa učešćem u ukupnoj razmeni Srbije većem od 18 odsto, CEFTA je drugi trgovinski partner Srbije.

Teme

cefta
  • zztop

    08.12.2023 17:40
    Kume šta to beše CEFTA , zar ne rekoše da im je BRICS cilj ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

"Esprit" bankrotirao u Nemačkoj

Poznati trgovački lanac Esprit podneo je zahtev za bankrot na sudu u Diseldorfu, javlja časopis TextilWirtschaft, prenosi Slobodna Dalmacija.

Povećane devizne rezerve Srbije

Bruto devizne rezerve zemlje su na kraju aprila iznosile 25,1 milijardu evra, što je najviši nivo krajem meseca od 2000. godine, od kada se prate podaci na taj način.