Srbija od januara predsedava organizacijom CEFTA

Srbija će od januara 2024. godine od Crne Gore preuzeti jednogodišnje predsedavanje Centralnoevropskim ugovorom o slobodnoj trgovini (CEFTA), saopštila je ta organizacija.
Srbija od januara predsedava organizacijom CEFTA
Foto: 021.rs
Kako je navedeno na konferenciji "CEFTA Week" u Podgorici, Srbija će imati priliku da nastavi sa ispunjavanjem jednog od najvažnijih ciljeva, regionalnim povezivanjem i intenziviranjem trgovinske saradnje u korist privreda i poboljšanja kvaliteta života građana.
Predsedavanje Srbije će biti pre svega fokusirano na konsolidaciju i ojačavanje sprovođenja sporazuma i radu na intenziviranju trgovinske razmene potpisnica CEFTA, dodaje se u saopštenju.

Sa učešćem u ukupnoj razmeni Srbije većem od 18 odsto, CEFTA je drugi trgovinski partner Srbije.

Teme

cefta
  • zztop

    08.12.2023 17:40
    Kume šta to beše CEFTA , zar ne rekoše da im je BRICS cilj ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija