Popović: Država građanima u tri godine isplatila oko 2 milijarde evra, uskoro kreće vraćanje duga

Profesorka Ekonomskog fakulteta Danica Popović izjavila je da je država u poslednje tri godine isplatila građanima neselektivno više od dve milijarde evra.
Popović: Država građanima u tri godine isplatila oko 2 milijarde evra, uskoro kreće vraćanje duga
Foto: 021.rs (ilustracija)
Kako je rekla, ovo je ustanovljeno prema računici Fiskalnog saveta.
 
"Naravno te pare nismo imali, za toliko smo se zadužili i uskoro će početi vraćanje duga", rekla je Popović za list Nova.
Dodala je da će se videti hoće li se to izvesti kroz rast poreza, poskupljenje struje, ili na neki novi način.
Upitana ko će plaćati posledice zaduživanja i ekonomske politike predsednika Srbije Aleksandra Vučića rekla je da su građani već počeli da vraćaju dugove kroz povećane račune za struju i da se to desilo samo nekoliko dana nakon izbora, usred zime, "što je ispod nivoa ljudskog dostojanstva".
 
Prema njenim rečima, svaki dinar koji ja vlast uložila se isplatio – "izbori su dobijeni, a glasači namireni".
  • Radojka

    31.12.2023 09:40
    Niko nije
    Ponudjene pare odbio. Svi su uzeli. U celom svetu je kriza nastala pa sta vi pametnjakovici sto ste isto uzeli ponudjene pare,mislite da nije trebalo ljudima pomoci. Lako je sad biti " jako pametan" pa trabunjati o dugovima koji su stvarani od 1945 kad smo bili na nivou motike. I sta hocete? Monako u zemlji razrusenoj bombardovanjem,gradjanskim ratovima i raspadom SFRJ jer vrlom zapadu to nije trebalo? Sta hocete poske sankcija i hiperinflacija i pljackaske privatizacije petioktobarskog DOS-a??? Monako? Pa idite tamo i neka vam.bude bolje. Nas sto ostane,prezivecemo.
  • baka ns

    31.12.2023 04:14
    i tako...
    "Grad Novi Sad donirao je gradu Banjaluci oko tri miliona evra (šest miliona konvertibilnih maraka), pišu danas portali u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska Tu informaciju potvrdio je i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković… »"
    idemo dalje ...praznih džepova i vraćanje duga, pa pokloni...
  • Ceca

    30.12.2023 20:51
    Zaduživanje
    Ako se Tito zadužio ,kako odma posle njega nastadoše tajkuni koji su odrpali tu zaduženu državu , ako je ova vlast dala narodu ,narod neće da vraća dug od onih koji su stavili u svoje džepove nego svoj, a i vi što se bunite potrčali ste da uzmete te pare a sad pametujete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.