Vrednost Tvitera (X) opala za više od 70 odsto otkako je društvenu mrežu kupio Mask

Vrednost platforme X opala je za 71 odsto od kada je taj društveni medij kupio američki milijarder Ilon Mask i promenio naziv Tviter.

Ovo je objavila američka multinacionalna korporacija za finansijske usluge Fideliti koja ima udeo u platformi.

Zajednički fond Fidelitija, koji poseduje udeo u platformi X, umanjio je vrednost svojih udela, a podatke o tome dobio je američki sajt Axios i procenjuje da sada vrednost platforme iznosi oko 12,5 milijardi dolara.
 
Taj fond je naveo da je do novembra prošle godine vrednost njegovih deonica u platformi X opala za 71,5 odsto od kada je Mask kupio taj društveni medij, objavio je Gardijan.
Mask je kupio Tviter za 44 milijarde dolara u oktobru 2022. godine, a promenio je naziv platforme u X u julu ove godine. 
 
Broj mesečnih korisnika platforme X opao je za 15 odsto tokom prve godine od Maskovog preuzimanja usled zabrinutosti zbog porasta govora mržnje na platformi.
 
Od Maskovog preuzimanja, X je otpustio najmanje 50 odsto osoblja.
  • rale

    03.01.2024 16:05
    Najveći prodavac magle na svetu. Kupio Twitter uz neku priču da će da ga pretvori u ultimativni slobodni medij, a onda kako koji konflikt i kontroverza iskoči i kompanije krene da prete sa prestankom plaćanja reklama, onda gasi i cenzuriši naloge masovno.
  • TBL

    03.01.2024 11:11
    Postavlja se pitanje zbog čega i za čije babe zdravlje je uništio Twitter iliti X. Nemoguće je da je baš toliko glup. Sve promene koje je uvodio jednu za drugom bile su katastrofalne, a taj trend se uporno nastavlja.
  • Pera

    03.01.2024 10:09
    Igracka
    On je sebi kupio igracku. Nema veze sto je cena igracke pala, njemu ostaje njegova igracka, twitter.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.