Počinje Svetski ekonomski forum u Davosu, učestvuje i Vučić

Godišnji sastanak Svetskog ekonomskog foruma (SEF) u Davosu biće počeće danas, 15. januara i trajaće do petka, 19. januara.
Počinje Svetski ekonomski forum u Davosu, učestvuje i Vučić
Foto: FoNet/AP
Ovaj skup ugostiće više od 100 predstavnika država, sve glavne međunarodne organizacije, 1.000 partnera SEF, kao i lidere civilnog društva, stručnjake, predstavnike mladih, društvene preduzetnike i novinske agencije.
 
Ključne teme foruma u Davosu su "Postizanje bezbednosti i saradnje u podeljenom svetu", "Stvaranje rasta i radnih mesta za novu eru", "Veštačka inteligencija kao pokretačka snaga za privredu i društvo" i "Dugoročna strategija za klimu, prirodu i energiju", navodi se na sajtu te organizacije.
Na forumu učestvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Učesnici skupa će biti i premijer Kine Li Ćijang, državni sekretar SAD Entoni Blinken, savetnik SAD za državnu bezbednost Džejk Saliven, francuski predsednik Emanuel Makron, predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, premijeri Belgije i Španije Aleksander De Kro i Pedro Sančez, kao i predsednik Argentine Havijer Milei.
 
Učestvovaće i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Gebrejesus, generalni sekretar UN Antonio Gutereš, premijer Holandije Mark Rute, grčki premijer Kirijakos Micotakis i drugi.
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski učestvovaće putem video-veze. 
 
Izvršni direktor Majkrosofta Satja Nadela će, prema programu foruma, diskutovati u utorak sa osnivačem Svetskog ekonomskog foruma u Davosu Klausom Švabom.
 
Učesnicima Svetskog ekonomskog foruma u Davosu će se u četvrtak obratiti i izvršni direktor kompanije za razvoj veštačke inteligencije Open AI Sem Altman u okviru debate "Tehnologija u turbulentnom svetu".
  • Duda

    16.01.2024 11:46
    To je plaćeno našim parama da sam sebe reklamira dok narod se otima o vaučere.Tati Smradu da poljubi ruku i ostalima i zadnjice sve preko ledja naroda.Mora da su bar 3 helikoptera uzeli dok se uglave svi njegovi, pa obezbedjenje..E, narode a ti šetaj...ne znaš ni sam zašto više šetaš,ko hipnotisani ...a on sve bohatiji...
  • Banderaš

    15.01.2024 09:56
    @Mary Poppins
    U pravu ste. Bilo bi lepo da je to sve. On će se muvati po hodnicima, slikati sa Plenkovićem koga je mogao sresti u čardi kod Vukovara, srešće se i slikati sa još par nebitnih parazita koji se šunjaju po hodnicima i na kraju će sklopiti neki posao 200-500 miliona € na štetu srbije uzeti proviziju 5-6 miliona i zakopati nas još dublje u đubre iz kojeg se nećemo izvući 100 god.
  • zoli

    15.01.2024 09:19
    jeziva bagra
    Ide se kod čika Klausa po nova zaduženja-nove zadatke, ništa to nije slučajno....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.