Mali: Počela isplata uvećanih penzija

Isplata prvih penzija uvećanih za 14,8 odsto počela je danas i to penzionerima iz kategorije samostalnih delatnosti, izjavio je potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali.
Mali: Počela isplata uvećanih penzija
Foto: Pixabay
Mali je objasnio da će isplata februarskih penzija biti realizovana po do sada utvrđenoj dinamici isplate po kategorijama.
Sledeća isplata uvećanih penzija biće u utorak, 6. februara za vojne i poljoprivredne penzionere, saopštilo je Ministarstvo finansija.
"Najveći broj penzionera pripada kategoriji 'zaposleni' i oni će penzije na tekuće račune dobiti 10. februara, dok će penzionerima iz ove kategorije koji penzije podižu na šalterima pošta ili im se šalju na kućne adrese, penzije biti isplaćene 8. februara", objasnio je on.
  • Vidi levu ruku

    03.02.2024 10:13
    Dok desna ruka ide u vaš levi
    Džep.

    Ovo je mazanje očiju.
    Tzv. "Povećanje" je usklađivanje penzija sa inflacijom, a s tim da nije još došlo do peglanja sa inflacijom sa početka druge vlasti Doživotnog iz 2012. godine.

    Mani te se laganja!
  • Dr Miggyy

    03.02.2024 09:17
    Kakve penzije?
    PENZIJE RASTU SVAKODNEVNO, AL, UNAZAD

    Čudo, kako Mali i Vučić nisu već objavili vest za koliko % penzija će rasti do kraja 2024. godine. Prošle godine svakodnrvno su ponavljali da će penzija rasti za 14,8%. Neki penzioneri, od tolikih ponavljanja, mislili da će penzije rasti svakodnevno za 14,8%, kad ono mućak, porasla za toliko januarska penzija.
  • Bole

    02.02.2024 23:03
    Vrlo perfidno
    U Novom Sadu su doneli odluku da u domovima penzionera podignu uslugu za 30 % a koja nikad nije bila na tako niskom nivou.Hrana je očajna,toaleti su katastrofa,med.sestre su pobegle iz domova..
    Penzije ne mogu da isprate ovako visoko poskupljenje a usluge nikad niže.
    Malo je reći sramota !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.