NBS: Dina karticom moguće platiti poreze bez provizije na šalterima Uprave za trezor

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je da prva rata poreza na imovinu građana za ovu godinu dospeva na naplatu 14. februara.
NBS: Dina karticom moguće platiti poreze bez provizije na šalterima Uprave za trezor
Foto: Pixabay
Navode da se Dina karticom porez može platiti na šalterima Uprave za trezor bez provizije.
Dina karticom, takođe bez provizije, na šalterima Uprave za trezor moguće je platiti i porez na dohodak građana, porez na promet motornih vozila, porez na prihod od poljoprivrede i šumarstva i doprinose za obavezno socijalno osiguranje poljoprivrednika, navedeno je na sajtu NBS.
Na šalterima Uprave za trezor Dina karticom mogu se, uz niske provizije, izmiriti i sve druge obaveze po osnovu javnih prihoda i obaveza prema korisnicima javnih sredstava, i onima koji imaju podračune u Upravi za trezor i onima koji imaju račune u poslovnim bankama (mogu se platiti računi za struju, računi preduzeća JKP "Infostan tehnologije", JKP "Informatika" Novi Sad, Telekom i drugih).
 
Porez na imovinu fizičkih lica može se platiti i skeniranjem NBS IPS QR koda uz pomoć mobilne aplikacije banke u kojoj građani imaju račun.
  • Miloš

    03.02.2024 13:29
    Proviziju svakako nemam na svom paketu u primarnoj banci, a što se tiče Dine, svaki put kad mi je daju odmah je isečem makazama, i bacim u smeće. Nije samo problem što služi za bogaćenje Brnabića nego što je to kartica sa gomilom ograničenja. Takođe, ako hoćete uštedu, to sigurno nećete uraditi sa Dinom nego sa Master i Visa koje vas vrlo često kvalifikuju za popuste pri plaćanju roba i usluga.
  • Joja

    03.02.2024 13:15
    Kako da platim kad radim od 8-16h???
    Gospoda zatvori trezor pre 15h!
  • Aleksandar

    03.02.2024 12:58
    Ali mi ne želimo da šetamo po šalterima već da plaćamo online

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.