Sindikati i "Ziđin Koper" postigli saglasnost o povećanju zarada

Sindikati Srbija "Ziđin Koper" i predstavnici te kineske kompanije, koja je većinski vlasnik nekadašnjeg RTB Bor, postigli su dogovor oko nove cene rada.
Sindikati i "Ziđin Koper" postigli saglasnost o povećanju zarada
Foto: 021.rs
Nakon pregovora koji su trajali više nedelja, a sindikati pretili štrajkom ukoliko se ne udovolji zahtevima za povećanje zarada, dogovoreno je da umesto dosadašnjih 192 dinara po satu, nova cena bude 219 dinara, a varijabilni deo je sa 23 dinara povećan na 35 dinara.
"Pregovori oko usklađivanja visine osnovne zarade završeni su večeras na obostrano zadovoljstvo, a sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva za rad i zapošljavanje i Ministarstva rudarstva i energetike", rečeno je agenciji Beta nakon sastanka.

Najavljeno je da će potpisivanje Aneksa Kolektivnog ugovora biti obavljeno u Beogradu.

  • Skf

    04.02.2024 09:14
    Netacna informacija o satnici,slucajno ili namerno ali se udara ciljano na nekoga. Po zakonu o radu minimalna satnica od 01.01.2024.je 271 din. U zidjingu je prosek plata 120 000 po tome je satnica od 450 do 800 din. Proverite
  • Wouuu!

    04.02.2024 08:56
    Satnica skoro cela 2€!?!?!?!? Kakav luksuzan standard za srpske radnike je velikodušni kinez priuštio!!!! Ovo je što bi rekla čuvena skromna nam premijerka pravi kvantni skok ali u septi**u rupu.
  • Miloš iz Zemuna

    04.02.2024 06:40
    Beda ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Koja država EU je najzaduženija?

Javni dug zemalja Evrozone je na kraju četvrtog tromesečja 2023. godine pao sa 89,9 odsto u prethodnom kvartalu na 88,6 odsto, objavio je Evrostat.

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.