Evropski komesar predlaže dodatno oporezivanje kompanija koje i dalje posluju u Rusiji

Evropska unija trebalo bi da oporezuje kompanije sa Zapada koje i dalje posluju u Rusiji i taj novac iskoriste da pomognu Ukrajini, kaže evropski komesar zadužen za ekologiju Virginjus Sinkevičijus.
Evropski komesar predlaže dodatno oporezivanje kompanija koje i dalje posluju u Rusiji
Foto: Pixabay
Sinkevičijus je naglasio da i dalje postoje kompanije koje je "baš briga" i nastavljaju da posluju u Rusiji.
 
"Zašto ne razgovaramo o tome da ih oporezujemo", upitao je on.

Države članice Evropske unije nedavno su odobrile paket pomoći Ukrajini od 50 milijardi evra, ali se pokazalo da je taj novac nedovoljan da pokrije deficit zbog odlaganja američke podrške Kijevu.

Sinkevičijus smatra da bi trebalo iskoristiti zamrznuta ruska sredstva i oporezovati kompanije koje nastavljaju da posluju u Rusiji uprkos sankcijama, a ne uzimati novac od poreskih obveznika u Uniji.
 
"Mislim da je veoma važno naći izvore finansiranja kako bismo uzeli što manje od evropskih poreskih obveznika", rekao je komesar.
  • Dora

    11.02.2024 16:28
    A kad ih i Rusija i sve te kompanije potegnu na sud zbog tih protivzakonitih poteza, onda će svoje građane oporezovati da ih isplate! Ruski biznismeni su već nekoliko sudskih sporova dobili.
  • Zemlja čudesa

    10.02.2024 22:02
    Teška bolest
    I ono malo zdrave ekonomije koja im još funkcioniše hoće sami da ubiju nametima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.