Poskupljuje Teslin model "Ipsilon" u Evropi, cena veća za 2.000 evra

Kompanija Tesla saopštila je da će od 22. marta povećati cenu svojih električnih vozila model Ipsilon u mnogim evropskim zemaljama.
Poskupljuje Teslin model "Ipsilon" u Evropi, cena veća za 2.000 evra
Foto: Beta/AP
Cena će biti povećana za približno 2.000 evra (2.177 dolara) ili ekvivalentno u lokalnim valutama.
Ova odluka kompanije Tesla koja je objavljena na društvenim mrežama usledila je nakon saopštenja koje je kompanija izdala u petak navodeći da će od 1. aprila u SAD povećati cene za sve modele Ipsilon za 1.000 dolara, prenosi Rojters.
Ovo je suštinski trenutak proizvodnje: fabrikama je potrebna kontinuirana proizvodnja radi efikasnosti, ali potražnja potrošača je sezonska.
 
To je izjavio izvršni direktor Tesle Ilon Musk u februaru ove godine.

Teme

Tesla
  • Realista

    17.03.2024 09:13
    crash and burn
    Pad i buđenje iz ove prevare zvane "čista energija" i "ekologija za budućnost" će biti bolan i skup. Kada 50% stanovništva shvati da plaća 10X skuplju struju zbog 10% budala, dovoljno srećnih da sebi mogu da priušte "ekološko" vozilo prestiža radi - biće kasno. Isto kao i za vozila na fosilna goriva koja su preuzela primat iako su prva vozila bila na sada "alternativne" izvore energije, uključujući i struju. ( Porše je imao električne "kočije" Lohner Porsche 1900. godine sa pogonom na sva 4 točka)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Koja država EU je najzaduženija?

Javni dug zemalja Evrozone je na kraju četvrtog tromesečja 2023. godine pao sa 89,9 odsto u prethodnom kvartalu na 88,6 odsto, objavio je Evrostat.

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.