Najavljene promene čelnika Boinga dovele do rasta akcija te kompanije

Izvršni direktor "Boinga" Dejv Кalhun najavio je danas da će podneti ostavku krajem godine nakon niza nezgoda u jednoj od najvećih američkih kompanija za proizvodnju aviona.
I predsednik odbora urednika Lari Kelner rekao je da ni on ne planira da se kandiduje za ponovni izbor na tu funkciju.
"Boing" je danas saopštio da će se i Sten Dil, predsednik i izvršni direktor jedinice za komercijalne avione, povući iz kompanije.
Akcije kompanije Boing skočile su 2,1 odsto, nakon što je avio proizvođač najavio veliku promenu u rukovodstvu.
 
Kompanija je krajem februara saopštila da šef njenog programa proizvoidnje mlaznih putničkih aviona 737 Ed Klark odlazi u okviru promene rukovodstva, nekoliko nedelja nakon što se odvojila ploča trupa aviona tog tipa tokom leta iznad Oregona, u SAD.
 
Akcije Boinga pale su za više od 27 odsto u 2024. godini nakon niza incidenata.

Teme

Boing
  • akcionar

    25.03.2024 23:25
    Prvo da vratite sve PARE koje ste uzeli od raznih bonusa koje ste dobili a svesno ste ugrozili i putnike i imidz kompanije. A posle toga može i zatvor.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.