Mali: Razgovori sa MMF bili naporni, ali uspešni i konstruktivni

Ministar finansija Siniša Mali zahvalio se delegaciji MMF, koja je završila treću reviziju aktuelnog stendbaj aranžmana sa Srbijom, na konstruktivnom dijalogu.
 Mali: Razgovori sa MMF bili naporni, ali uspešni i konstruktivni
Foto: 021.rs
Dodao je da su razgovori bili "naporni, ali uspešni".
 
Mali je u saopštenju, povodom završetka razgovora sa MMF koji su trajali od 14. marta do danas, naveo da se Srbija u proteklim godinama pokazala kao kredibilan partner te institucije i da se po usvojenoj dinamici ostvaruju svi zacrtani ciljevi, zbog čega MMF ima poverenje u planove i programe Vlade Srbije.
"Ocena MMF je da je srpska ekonomija otporna, da beleži oporavak rasta, visok priliv stranih direktnih investicija, solidnu fiskalnu poziciju, smanjenje inflacije, rekordno visoke devizne rezerve i snažno tržište rada. Takođe, MMF je pohvalio napredak na polju strukturnih reformi", dodaje se u saopštenju Ministarstva finansija.
Saglasnost o toj oceni je postignuta na tehničkom nivou, a zvanično usvajanje tih zaključaka na Izvršnom odboru MMF očekuje se u junu.
 
Ministar Mali je naveo da će Srbiji biti na raspolaganju povlačenje dodatnih 400 miliona evra nakon usvajanja tih zaključaka, ali da to ona neće učiniti, već da će ta sredstva koristiti samo u slučaju "novih globalnih šokova".
  • zztop

    27.03.2024 08:21
    Ovo je na nivou : majke mi ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.