Ford povlači 43.000 SUV vozila - dolazilo do požara

Proizvođač automobila Ford saopštio je da povlači skoro 43.000 malih SUV vozila zbog toga što je uočeno da benzin može da curi na vrelu površinu motora, što povećava rizik od požara.
Ford povlači 43.000 SUV vozila - dolazilo do požara
Foto: Pixabay
Navodi se da se povlače modeli "Bronco Sport" iz 2022. i 2023, kao i "Escape" iz 2022, a svi imaju motore od 1,5 litar, prenosi Asošijeted pres. 
 
U dokumentaciji koja je podneta američkim bezbednosnim regulatorima Ford navodi da mlaznice goriva mogu da popucaju i da se benzin ili benzinska isparenja mogu naći u blizini veoma vrućih površina, što može izazvati požar.
Prodavci će postaviti cev koja će omogućiti da benzin ne ide na vruće površine motora, već da pada na tlo ispod vozila, i ažuriraće softver za kontrolu motora kako bi otkrili pad pritiska u sistemu za ubrizgavanje goriva.
 
Ako se to dogodi, softver će onemogućiti rad pumpe za gorivo visokog pritiska, ograničiti snagu motora i smanjiti njegovu temperaturu.
Vlasnici svih spornih automobila biće pismeno obavešteni šta treba da urade.
 
Kompanija je navela da ima izveštaje o pet požara ispod haube i 14 garancijskih zamena mlaznica za gorivo, ali ni u jednom slučaju nije bilo sudara, ni povređenih. Dodaje se da je problem uočen kod jedan odsto SUV vozila.
 
Saopšteno je i da će biti produžena garancija za mlaznice goriva, tako da će vlasnici koji imaju problem moći da ih zamene. 

Teme

Ford
  • Marko

    12.04.2024 10:04
    " Prodavci će postaviti cev koja će omogućiti da benzin ne ide na vruće površine motora, već da pada na tlo ispod vozila"

    Ja imam 40 godina elektro-tehnickog iskustva ali ovakvu glupost jos nisam cuo. Pa i da izlazi benzin pod autom dok se krece isparenja i cestice ce doci do auspuha koji je jos vise vruc da ne govorimo o katalizatoru. Ford je unistio Volvo dok je bio vlasnik namerno. Izbacio je najbolji ikad napravljen motor na svetu 2.5t koji je prosao desetljeca razvoja i unapredjivanja. Daju neke 4 cilindrase navijene koji ne izdrze 80k km. Nikad vise Ford ili Volvo samo Japanske aute gde je Lexus ili Toyota zakon.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.