Gorivo u Hrvatskoj od sutra još jeftinije

Gorivo će od sutra u Hrvatskoj narednih 15 dana biti u proseku jeftinije za tri evrocentra.
Gorivo u Hrvatskoj od sutra još jeftinije
Foto: 021.rs
Tako će benzin od 95 oktana koštati 1,54 evra, što je dva centa manje nego do sada, a litar dizela 1,41 evro, što je pad od četiri centa, odlučila je danas Vlada Hrvatske na telefonskoj sednici.
Novom uredbom o utvrđivanju najviših maloprodajnih cena naftnih derivata plavi dizel, namenjen za poljoprivrednike, takođe pojeftinjuje za četiri centa - na 0,87 evra po litru.
Da nema mera Vlade i da se maloprodajne cene u potpunosti slobodno formiraju na nivou premija energetskih subjekata pre prve Uredbe, litar benzina koštao bi 1,66 evra, a dizela 1,56 evra, objavili su zagrebački medji.
 
Gas pojeftinjujue za po tri centra - cena za kućna skladišta biće 1,12 evra, u plinskim bocama 1,68 evra po kilogramu.
  • Vito

    10.05.2024 12:35
    daj dinar
    a plus što Jorgovanka veštački sprečava devalvaciju dinara.
    realni kurs je 160-170 din za euro.
  • Teča iz Kanade

    09.05.2024 07:26
    Ovaj tekst je direktan napad na Srbiju i porodicu predsednika. Sram vas bilo strani placenici!
  • Rover

    07.05.2024 22:25
    Blago njima nisu ekonomski tigar a i nemaju av.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Ruski sud zaplenio imovinu tri banke

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

"Esprit" bankrotirao u Nemačkoj

Poznati trgovački lanac Esprit podneo je zahtev za bankrot na sudu u Diseldorfu, javlja časopis TextilWirtschaft, prenosi Slobodna Dalmacija.

Povećane devizne rezerve Srbije

Bruto devizne rezerve zemlje su na kraju aprila iznosile 25,1 milijardu evra, što je najviši nivo krajem meseca od 2000. godine, od kada se prate podaci na taj način.