Poljoprivrednici iz revolta besplatno delili povrće na pijaci

Poljoprivrednik Dimitrije Đorđević i njegova porodica danas su, na pijaci u Leskovcu, besplatno delili kupus i krastavce.
Poljoprivrednici iz revolta besplatno delili povrće na pijaci
Foto: Pixabay
To su učinili iz revolta, zbog niskih cena uvoznih poljoprivrednih proizvoda, koje su dovele do neizainteresovanosti kupaca.
 
Đorđević je procenio da je vrednost povrća koje su danas podelili oko 80.000 dinara.
"Videli smo da je jedan čovek preko puta nas napisao da će besplatno da deli kupus pa smo i mi to uradili. Šta ćemo kad nema ko da kupi", kazao je Đorđević.
 
Jedan od glavnih problema, kako navodi, jesu cene u marketima, gde je roba uvozna, a ne domaća.
"Oni su pre nekoliko dana uvezli robu i prodavali za 100 dinara, a sada je ista kao kod nas, a spustili su cene na 30 dinara. Možda zato nema kupaca", naveo je on.
 
Najavio je da će istu akciju ponoviti i naredne subote ukoliko se situacija ne popravi, ističući da se slično dešavalo i ranijih godina.
  • Loki

    19.05.2024 09:05
    Deljenje poljoprivrednih proiz
    Kad ce da dele prasice,treba mi ovih dana jedno od 20 kg.
    Mislim da prave gresku , svi koji uzmu džabe jedu povrće i smeju se seljacima ,ja bi to zaorao, da bude koristi od tog materijala za budućnost, kad dodju poštena vremena.
  • Rajko

    13.05.2024 21:37
    Gospodo,treba da znate,da vecina seljaka nisu alavi,vec da je polj.proizvodnja skupa,dugorocna i rizicna a vase plate neraealno male.Uvoznici koji su na ovaj ili onaj nacin bliski drzavi,rade samo u svoju korist (ogromnu) ,a na stetu vas koji kupujete i nasih seljaka koji proizvode.Inace ja sam seljak koji radi u fabrici.Na selu zaradim oko 100 000 din godisnje,a u fabrici 60 000 din mesecno.Lepse od lepseg,ziveli.
  • Koja

    13.05.2024 08:10
    Cene
    Koliko bi vi hteli? Cene su visoke za naš džep. Seljaci uvek alavi. Po pijacama sami šverceri. Kupujem u Idei koja je uvek najjeftinija

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija