Tesla najavio 600 otkaza: Slabija potražnja za e-vozilima i jačanje konkurencije

Proizvođač električnih vozila Tesla najavio je otpuštanje još oko 600 zaposlenih u svojim proizvodnim pogonima i inženjerskim kancelarijama u američkoj saveznoj državi Kaliforniji.
Tesla najavio 600 otkaza: Slabija potražnja za e-vozilima i jačanje konkurencije
Foto: Pixabay
CNBC navodi da Tesla ima problema sa slabljenjem potražnje za električnim vozilima i uvećanom konkurencijom, zbog čega će kompanija početi sa smanjenjem broja radnih mesta najverovatnije od januara.
 
Najnovijim talasima otpuštanja američke kompanije u kalifornijskim mestima Fremont i Palo Alto biće ugašene pozicije od najnižih do najviših, to jest od običnih radnika u fabrici, programera softvera, inženjera robotike i direktora, preneo je CNBC.
Izvršni direktor Ilon Mask rekao je zaposlenima u dopisu u aprilu da će proizvođač elekteričnih vozila ugasiti više od 10 odsto radnih mesta širom sveta.
 
Ova kompanija ranije je najavila otpuštanje više od 6.300 radnih mesta širom Kalifornije, u Bafalu u državi Njujork, kao i u Ostinu u Teksasu. 
U Tesli je na kraju 2023. godine bilo 140.473 zaposlenih.

Teme

Tesla

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija