Vudi Alen "persona non grata": Niko ne želi da objavi memoare poznatog reditelja

Američki oskarovac i reditelj Vudi Alen, koji se usled optužbi da je zlostavljao usvojenu kćer suočio s prezirom kolega iz filmske industrije, ne uspeva da pronađe izdavača za svoje memoare, piše Njujork tajms.
Čini se da niko ne želi da objavi nove memoare Vudija Alena, jer je u Americi stekao status "persone non grate".
 
Po pisanju lista, Alen je prošle godine svoju knjigu ponudio raznim izdavačima, ali svi su je odbili, zbog straha od "negativnog publiciteta" i od pokreta Me Too.
 
Čelni ljudi u američkim izdavačkim kućama veruju da bi za njih saradnja s rediteljem bila "pogubna". Navodno je reditelj svoj projekat još prošle godine ponudio najvećim američkim izdavačima - "HarperCollins"-u, "Hachettu", "Macmillan"-u, "Simon & Schuster"-u i "Penguin Random House"-u. Otkad je pokret Me Too posvetio pažnju njegovom navodnom zlostavljanju ćerke Dilan Ferou kad je imala sedam godina, Alen je u nemilosti izdavača, iako je oslobođen optužbi.
 
Brojni glumci i glumice, koji su ranije radili s Alenom, distancirali su se od njega i rekli da s njim više ne nameravaju da sarađuju. Dugogodišnja Alenova prijateljica i spisateljica Defne Merkin kaže da je na memoarima radio jako dugo, te da oni verovatno nude i njegovu stranu priče. "Lično ne vidim nikakav posao u njegovoj budućnost", smatra urednik za nagrade Verajitija Tim Grej, dodajući kako se nada da će mu istorija biti sklonija od aktuelnog trenutka.
 
Zasad je želju za saradnjom pokazala španska produkcijska kuća Mediapro, koja je s rediteljem u februaru potpisala sporazum o snimanju novog filma, a izdavača za memoare će možda uspeti da pronađe u Francuskoj.
  • Carls Tejlor

    14.05.2019 21:43
    USA i prosecna srpska palanka ipak imaju zajednickih dodirnih tacaka... neprijatno iznenadjenje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.