Nenad Jezdić dobitnik nagrade "Miloš Žutić"

Glumac Nenad Jezdić dobitnik je nagrade "Miloš Žutić", za najbolje glumačko ostvarenje u pozorišnoj sezoni 2017/18 za ulogu Jožefa Kantora u predstavi Kralj Betajnove, odlučio je Žiri Udruženja dramskih umetnika Srbije.
Nenad Jezdić dobitnik nagrade "Miloš Žutić"
Foto: Youtube (Screenshot)
Predstavu Kralj Betajnove Ivana Cankara, režirao je Milan Nešković u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta.
 
Žiri je nagradu dodelio Jezdiću odlučujući između 17 predloženih glumačkih ostvarenja.
 
Žiri u sastavu Dragana Đukić, Branislav Zeremski, Nataša Marković, Irfan Mensur i Nebojša Milovanović (predsednik Žirija) odluku je doneo većinom glasova.
 
Nagrada "Miloš Žutić" ustanovljena je 1994. godine. Sastoji se od plakete sa likom Miloša Žutića, rad akademskog vajara Zvonka Novakovića, od unikatne diplome na pergamentu, čiji je autor akademski slikar i scenograf Geroslav Zarić i od novčanog iznosa.
 
Dodelu Nagrade "Miloš Žutić" pomažu Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda.
 
Datum svečanog uručenja Nagrade "Miloš Žutić" glumcu Nenadu Jezdiću biće naknadno utvrđen, saopšteno je iz Udruženja dramskih umetnika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.

Otvoren Berlinale

U Berlinu je počeo 74. Međunarodni filmski festival (Berlinale) sa svetskom premijerom irske drame u kojoj igra glumac Kilijan Marfi.