Antologija srpske solo pesme

Izdanje Udruženja kompozitora Srbije "Antologija srpske solo pesme" biće predstavljeno danas u 20 časova, u Svečanoj sali Gradske kuće.

Ovim delom u pet tomova obuhvaćene su melodije veoma rasprostranjenog žanra u srpskoj muzici, od 19. do 21. veka.

U više gradova u Srbiji će biti održani i koncerti, a gradovi su odabrani na osnovu dva kriterijuma - da grad ima muzičku školu i da se u njemu održava festival na kome se peva. Svaka škola u odabranim gradovima dobiće na poklon jedan komplet Antologije.

Za izvođenje ovih pesama odabrane su dve vokalne solistkinje: Katarina Jovanović i Aneta Ilić. Svaki koncert vodiće odabrani stručnjak koji će na kraju razgovarati sa jednim od kompozitora čije je delo izvedeno. Publika će na taj način imati priliku da upozna kompozitore Dejana Despića, Ivanu Stefanović, Ivana Jevtića, Zorana Hristića i druge.

Prezentaciju će upotpuniti koncert soprana Katarine Jovanović, pijanistkinja Jasne Tucaković i flautistkinje Stane Krstajić, a u programu će učestvovati i muzikolog Ivana Trišić. Gost programa je pijanistkinja Rita Kinka. Ulaz je besplatan.

 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.