Aplikaciju "Kviz znanja iz srpske kulture" preuzelo skoro 3.000 korisnika

Ministarstvo kulture i informisanja kreiralo je aplikaciju "Kviz znanja iz srpske kulture", koju je do sada za mobilne telefone i druge uređaje preuzelo oko 2.900 korisnika, izjavio je pomoćnik ministra kulture Dejan Masliković.
On je za FoNet objasnio da je cilj kviza da se prodube znanja o srpskoj kulturi i afirmišu ličnosti i događaji koji su postali skrajnuti.
 
Masliković je naglasio da je za "prvu ruku" odabrano 439 pitanja, da sada ima 200 novih i da će se pitanja dodavati dok se ne dođe do 1.000 do 1.500 pitanja koja će se obnavljati.
 
Za sada, kviz obuhvata tri oblasti - kulturno nasleđe, umetnost i kulturu i istoriju kulture, a u narednih 10 dana kao oblast biće dostupne i jezičke nedoumice, koje su nastavak kampanje "Negujmo srpski jezik".
 
Oblasti su koncipirane tako da pokriju širok dijapazon društvenih aktivnosti, istorije, kulture i umetnosti, rekao je Masliković.
 
On je objasnio da postoje dva načina učešća, jedna opcija je vežbanje, a druga je testiranje. U opciji vežbanje, posle svakog pitanja igrač dobija zanimljivost o tom pitanju.
 
"Dobili smo podatak da je prosečna starost korisnika kviza 33 godine. To znači da imamo i mlađu i stariju populaciju, što znači da je kviz interesantan svima", ocenio je Masliković.
 
On je najavio i da se radi na tome da visoko rangirani učesnici kviza dobijaju nagrade.
 
Aplikacija je dostupna Google play OVDE i App store OVDE.
  • Oksimoron

    26.07.2020 22:35
    Srbija i kultura?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.

Otvoren Berlinale

U Berlinu je počeo 74. Međunarodni filmski festival (Berlinale) sa svetskom premijerom irske drame u kojoj igra glumac Kilijan Marfi.