Počelo snimanje filma "Leto kada sam naučila da letim" u režiji Radivoja Andrića

U Beogradu je počelo snimanje novog filma Radivoja Raše Andrića - "Leto kada sam naučila da letim".
Počelo snimanje filma "Leto kada sam naučila da letim" u režiji Radivoja Andrića
Foto: Pixabay
Ova porodična komedija, koja prati morske avanture dvanaestogodišnje devojčice, snima se prema istoimenom romanu poznate spisateljice za decu i mlade Jasminke Petrović.
 
Emotivna priča prati devojčicu Sofiju tokom njenog letovanja sa bakom na Hvaru. Naizgled dosadno letovanje upotpuniće nova prijateljstva, prvi poljubac, pomirenje sa otuđenom porodicom, a raspust će pretvoriti u neprocenjivo i nezaboravno iskustvo.
 
U glavnoj ulozi pojavljuje se Klara Hrvanović dok će joj podršku pružiti poznata imena, Olga Odanović i Žarko Laušević.
 
"Iako je ovo film namenjen pre svega deci, u mom rediteljskom pristupu neće se osetiti podilaženje. Kroz osećanje spoznaje, sreće, a ponekad i “tuge”, gradim glavni lik Sofije i priču oko nje. To su neprocenjivi trenuci odrastanja i očekivanja kroz koje smo svi prošli, a danas prolaze neki novi klinci", izjavio je Andrić.
 
Film "Leto kada sam naučila da letim" realizuje se u ko-produkciji Srbije, Hrvatske, Bugarske i Slovačke, a uz podršku fondova Kreativna Evropa i Eurimaž.
 
Premijera je planirana za septembar 2021. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.

Otvoren Berlinale

U Berlinu je počeo 74. Međunarodni filmski festival (Berlinale) sa svetskom premijerom irske drame u kojoj igra glumac Kilijan Marfi.