Tango veče u Sinagogi

Muzička omladina Novog Sada večeras u Sinagogi organizuje ''Tango veče''.
Reč je o programu u kom će učestvovati klavirski duo ''Majrina'', koji čine Maja Alvanović i Irina Mitrović, violinista Dušan Birač, gitarista Miloš Marić  i harmonikaš Branko Džinović. Za scenski pokret će biti zadužena glumica Lika Al Robei i plesni parovi Ana Nauparac i Dejan Lukić, Ina Sević i Aleksandar Ragaji, Nada Nikolić i Dragan Vasiloski.

Velika popularnost koju tango sve više stiče u svakodnevnim kulturnim događanjima pokrenula je klavirski duo Majrina (Maja Alvanović i Irina Mitrović) kao velike poštovaoce muzike Astora Pjacole da osmisle veče tango muzike za dva klavira. Međutim, došavši do fantastičnih aranžmana za dva klavira muzike Pabla Zieglera, pijaniste čuvenog Pjacolinog kvinteta ''Tango Nuevo'', duo ''Majrina'', u saradnji s glumicom Likom Al Robei, priprema i realizuje programe koji su nešto drugačiji od klasičnih tango večeri.

Svojim nastupom ovi umetnici stvaraju svojevrstan performans, u kojem muziku za tango upotpunjuje scenski pokret, drugačiji od klasičnog tanga, ali, ipak, sa značajnom asocijacijom na ovaj ples. Redosled kompozicija na koncertima je tematski osmišljen i čini zaokruženu priču.

Program počinje u 20 časova, a ulaz je besplatan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.

Otvoren Berlinale

U Berlinu je počeo 74. Međunarodni filmski festival (Berlinale) sa svetskom premijerom irske drame u kojoj igra glumac Kilijan Marfi.