Sahranjen Ivan Bekjarev u Aleji zaslužnih građana

Glumac Ivan Bekjarev, koji je preminuo u ponedeljak, u 74. godini života, sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, u Beogradu.
Glumica Svetlana Bojković održala je govor, rekavši da je Bekjaerv bio "čovek nesalomive životne energije, otvorenog uma, radoznao, posvećen pozivu, vredan, radoznao, svetski putnik, hedonista u najboljem smislu te reči".
 
"Prijatelj u koga se uvek možeš pouzdati, sjajan glumac, divan partner, voljen od svojih studenata, voljen od prijatelja koje je uživao da ugosti u svom domu sa svojom Mikicom. Teško mi je da prihvatim da se ugasio tako jedan bogat i plodonosan život. Sve ono lepo čime nas je Ivan napajao, sada se seli u naše uspomene i sećanja", kazala je Bojković.
 
Ivan Bekjarev rođen je 6. aprila 1946. godine u Beogradu, a tokom duge i bogate karijere ostvario je mnoštvo zapaženih uloga i osvojio brojne nagrade. Svoju prvu, debitanstsku ulogu na filmu odigrao je 1967. godine, u filmu "Bokseri idu u raj". Odigrao je više od 150 uloga u pozorištu, od čega oko 60 u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Bekjarev je snimio i više od 50 filmova u bivšoj SFRJ, Srbiji, Danskoj, Italiji...
 
Igrao je i u velikom broju TV drama i kultnih serija kao što su "Bolji život", "Srećni ljudi", gde je ostvario veliku popularnost komičnim likovima Kurčubića i Despotovića.
 
Takođe, bio je redovni profesor glume na Akademiji umetnosti u Beogradu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.

Otvoren Berlinale

U Berlinu je počeo 74. Međunarodni filmski festival (Berlinale) sa svetskom premijerom irske drame u kojoj igra glumac Kilijan Marfi.