Nagrade 3. Festivala mini filma (Video)

Nagrada za najbolji film 3. Festivala mini filma, pripala je Stefanu Maleševiću za ostvarenje "Štek".
Prema odluci tročlanog žirija, reditelja Miloša Pušića, montažera Ivana Kneževića i rediteljke Radojke Vrabac, drugo mesto osvojio je film "Victim" američkog autora Šee Sajzmora, dok je treća nagrada pripala Strahinji Mlađenoviću za film ''Miris zrelih godina''.
Nagrada publike pripala je Marini Grubić za film "Zaljubljeni Kupidon", dok je nagradu nestručnog žirija osvojio Ivan Matešić za film "Savest". U takmičarskom programu prikazano je ukupno dvadeset ostvarenja u trajanju do tri minuta, a tema ovogodišnjeg festivala bila je ljubav.

U revijalnom delu programa predstavile su se produkcija Low budget iz Kikinde, Brojka iz Zagreba, Festival kratkog filma iz Stolca i (RAF) Revija amaterskog filma iz Zagreba, a prikazani su i filmovi "preko crte" koji zbog dužine trajanja nisu ušli u trku za nagrade. Treći festival mini filma obeležili su i nastupi grupe Samo sloga sound system kao i bend Modern quartet.

Festival koji je posetilo oko petsto ljudi završen je projekcijom filma Milutina Petrovića "Agi i Ema" u produkciji Art and Popcorn, kojom je obeležen početak humanitarne akcije prikupljanja knjiga za Dečju bolnicu u Novom Sadu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.